De gevelde imam

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/18/2002 - 10:43
Bereidingswijze
Verhit 1 dl.olie,bak de aubergine's 2 min.aan alle kanten in de olie.Ver hit de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.Schep er de peterselie,zout en parikapoeder door.Leg de aubergine's zo in de beboterde ovenvaste schaal dat de ingekerfde kant boven ligt.Druk met een vinger de inkerving in zodat er een geultje ontstaat,en verdeel het uimengsel daarover.Leg op elke aubergine 2 plakjes tomaat en 2 halve pepers.Giet 1?dl. water in de schaal en zet het gerecht 20 min.in de voorverwarmde oven(180?)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op een dag zo gaat het verhaal,heeft dit gerecht een imam zo goed gesmaakt,dat hij erbij omviel,zo machtig!
Ingrediƫnten
4 aubergines,1? dl.olijfolie,4 uien,5 teentjes knoflook,zout,1el.milde paprikapoeder,1 tomaat,4 groene spaanse pepers,2 el.fijngehakte peterselie.
Hulpmiddelen & keukengerei
oven,ovenvaste schaal
Leuke tips
Laat het gerecht dan afkoelen en serveer koud.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
968712
Homepage ID
1003367
Smaak
P
Teller
2549
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwijder de steelaanzetten van de aubergines.Trek om de paar centimeter een reep van 1 cm.van de schil af(kerf op 1 plaats met een mes het vruchtvlees in zodat het vet beter door het vruchtvlees kan worden opgenomen en het wat zachter wordt)pel de uien en halveer ze en snijd ze daarna in ringen.pel de teentjes knoflook en snijd ze in reepjes,was de tomaten en snijd ze in plakjes,verwijder het zaad uit de pepers, en snijd ze in tween.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zinzerella
Gelegenheid