Tomatentartaar met limoenmayonaise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 06/17/2002 - 13:03
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pannetje en bak de salieblaadjes in 1 minuut krokant.Laat de blaadjes op keukenpapier uitlekken.Voeg de zongedroogde tomaat en de rozemerijnnaaldjes toe aan de overgebleven olie.verwarm dit ca.2min.op matig vuur.Haal het pannetje van het vuur,en schep de tomatenblokjes,salie en de aardappelblokjes erdoor.Bekleed 2 kopjes met folie en verdeel het mengsel erover.Laat het ca.30 min.in koelkast afkoelen.Pers de limoen uit en roer het sap door de mayonaise en wat water tot een vloeibare saus,maak op smaak.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker zomers fris voorgerecht.
Ingrediƫnten
2 vastkokende aardappels,zout,peper,2 vleestomaten,2zongedroogde tomaten op olie,3 takjes verse rozemarijn,3el.olijfolie,12 blaadjes verse salie,? limoen,3 el.mayonaise.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier,vershoudfolie.
Leuke tips
Haal het tomatentartaartje uit de folie en serveer met de limoenmayonaise.Garneer met de salie.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
968600
Homepage ID
1003367
Smaak
S
Teller
1229
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil,was en snij de aardappels in blokjes,Kook ze dan in kokend water met zout in 5 net gaar.Spoel ze met koud water en laat goed uitlekken.ontvel de tomaten en snij in stukjes.snij de tomaat in olie in stukjes,haal de naaldjes van de rozemarijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
zinzerella
Gelegenheid