Bereidingswijze
bekleed de bakvorm met transparante folie.los het koffiepoeder op in een beetje gekookt water.doe de koffie in een platte schaal en voeg er de koffielikeur aan toe.dep de lange vingers 1 voor 1 in dit mengsel en schik ze,met de suikerkant onder,op de bodem van de vorm.smelt de pure chocolade au bain marie.klop de room en roer er de glaceersuiker door.lepel 1/3 van deze room over in een andere schaal en schep er de gesmolten chocolade door.voeg amandelen en vanille-essence bij de rest van de room.gebruik de helft van de amandelroom om er de eerste laag lange vingers mee te bedekken.strijk glad met mes of spatel.leg er een tweede laag van in koffielikeur gedrenkte lange vingers op en spatel er de chocoladeroom over.bedek met de resterende koekjes en de rest van de amandelroom.dek de taart af met folie en zet hem gedurende 4 uur in de diepvries.haal hem er 20 minuten voor het serveren uit.stort op een schaal.maak met de dunschiller krullen van de witte chocolade en garneer er de taart mee.strooi er cacaopoeder en poedersuiker overheen en giet er een beetje chocoladesaus over.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
1 theelepel instant koffiepoeder,6 eetlepels koffielikeur,1 doosje lange vingers,50g pure chocolade,100g gezeefde glaceersuiker,6dl dubbele room,75g geroosterde amandelsnippers,1/2 theelepel vanille-essence,75g witte chocolade,cacaopoeder,poedersuiker,chocoladesaus(kant en klaar).
Hulpmiddelen & keukengerei
een bakvorm van 1,1l en transparante folie
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
968571
Homepage ID
1088915
Smaak
Z
Teller
2582
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid