Bereidingswijze
Pluk de dille van de steeltjes en doe deze in de keukenmachine. Voeg hierbij de azijn, mosterd, basterdsuiker en drank toe.
Laat dit een half minuutje mixen.
Voeg de drank eraan toe en als laatste druppelsgewijs de olijfolie.
Spatel de halfgeslagen room erdoor en nu kan het geserveerd worden.
Laat dit een half minuutje mixen.
Voeg de drank eraan toe en als laatste druppelsgewijs de olijfolie.
Spatel de halfgeslagen room erdoor en nu kan het geserveerd worden.
Aantal personen
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zachte, kruidige koude saus voor bij gerookte vis en -vlees gerechten.
Ingrediƫnten
1 bosje dille
1 dl. azijn
4 dl. olijfolie
6 el. gladde dijonmosterd
140 gr. bruine basterdsuiker
2 dl. half geslagen room
scheutje cognac
scheutje sherry
1 dl. azijn
4 dl. olijfolie
6 el. gladde dijonmosterd
140 gr. bruine basterdsuiker
2 dl. half geslagen room
scheutje cognac
scheutje sherry
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine
litermaat
spatel
litermaat
spatel
Leuke tips
in een apart potje, zodat men kan dippen.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
961802
Homepage ID
1099755
Smaak
R
Teller
2486
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid