Bereidingswijze
Hak de chocolade in stukjes. Smelt driekwart van de chocolade met twee eetlepels room op een heel laag vuur in een pannetje. Laat dit iets afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel de chocoladesaus erdoor. Laat de chocolademousse in de koelkast ca. 1-2 uur opstijven. breng de jam en de wijn aan de kook. Pureer het mengsel in de keueknmachine en wrijf het boven een kommetje door een zeef. Schep op twee borden een spigel van bosvruchtensuas en schep er met een ijsbolletjeslepel bolletjes mousse in, ca. 2-3 bolletjes per bordje. Strooi de chocoladevlokken erover en garneer met rood fruit.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Witte chocolademousse met warme bosbessensuas
Ingrediƫnten
100 gr. witte chocolade, 1/8 liter slagroom, 3 eetlepels betuwe extra 5 bosvruchtenjam, 3 eetlepels droge witte wijn, 2 eetlepels chocoladevlokken, rood fruit
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of staafmixer, zeef
Leuke tips
Serveer met een zoete witte dessert wijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
953779
Homepage ID
314226
Smaak
R
Teller
434
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
het moet wel 2 uur opstijven, dus je moet het van te voren maken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid