Bereidingswijze
Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Pers de knoflook erboven uit. Schep de stukjes wortel met het paprikapoeder erdoor. Voeg een scheutje water toe en smoor de wortel in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Pureer de wortel in de keueknmachine en doe de puree terug in de pan. Roer de creme friache erdoor, voeg peper en zout naar smaak toe en warm de puree nog even door. Snijd het varkenshaasje in plakken van ca. 2-3 cm dik en wrijf ze in met peper, zout en kaneelpoeder. verhit de boter in een koekepan en bak de plakjes varkjenshaas in ca. 4-5 minuten mooi bruin en net aan gaar. Schep de wortelpuree in het midden op twee borden en druk de puree een beetje plat. Leg de plakjes varkenshaas erop en schep er wat bakvet over. Strooi de koriander of de peterselie erover.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
mals, zacht gekruid varkenshaasje op een bedje van wortelpuree
Ingrediƫnten
400 gr. winterwortels, 1 ui, 2 eetelpels roerbakolie, 1 teen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, 4 eetlepels creme fraiche, versgemalen peper, zout, 1 varkenshaasje van 250 gr., snufje kaneelpoeder, 25 gr. boter, 2 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenmachine of staafmixer
Leuke tips
Lekker met een droge witte wijn.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
953775
Homepage ID
314226
Smaak
R
Teller
1353
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid