Saladefeest

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 03/10/2002 - 20:27
Bereidingswijze
Boen de coitroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers een halve citroen uit en klop het sap met de mosterd, de tijm, de geeraspte citroenschil en de olie tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Was de eikenbladsla, droog de bladeren in een slacentrifuge en scheru ze in stukken. Schep in een kom de sla met de helft van de dressing goed door elkaar. Snijd het bosuitje in ringetjes en de olijven in plakjes. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakken.Verdeel de eikenbladsla over twee borden. Leg de plakjes avocado en de kipfilet er als een bergje op. Sprenkel de rest van de dressing erover en strooi de bosui en de olijven erover.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Salade met kip en avocodo, eenvoudig, maar ziet eruit als in een restaurant
Ingrediƫnten
1 citroen, 1 theelepel moster, 1 theelepel, tijm, 4 eetlepels olijfolie, peper, zout, half kropje eikenbladsla, 1 bosuitje, 4 zwarte olijven zonder pit, 1 rijpe avocado en 100 gr. kipfilet (vleeswaar)(of in plakjes gesneden gerookte kipfilet)
Hulpmiddelen & keukengerei
slacentrifuge
Leuke tips
Lekker met ciabatta
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
952081
Homepage ID
314226
Smaak
A
Teller
427
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
snowwhitec
Gelegenheid