Bereidingswijze
Bak de ui en de knoflook goudgeel in de olie,Bak dan de paddestoelen mee ca.3 min. en blus ze dan af met de wijn.Roer de creme fraische erdoor en maak op smaak met zout,peper en sojasaus.Verwarm de oven voor op 22 gr.Snijd de deegvellen ellk in 4 stukken,smelt de boter en bestrijk hiermee de deegvierkantjes.Vet 4 vormpjes in en leg er een deegplakje in,half tegen de rand met de boterkant naar boven.draai de vormpjes steeds een kwartslag en leg er een volgend deegplaje in.druk het midden naar beneden en trek de punten rondom omhoog.Laat de bakjes in de oven in ongv.15 min. goudbruin en gaar worden.Schep de paddestoelen in de bakjes en garneer met takjes koriander.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als dat niet romantisch is:Eerst een heerlijke boswandeling met je geliefde maken en daarna eten in de geuren en de kleuren van een boswandeling!
Ingrediƫnten
500 gr.gemengde paddestoelen(kastanje-champignons,oesterzwammen,shi-take)1 teentje knoflook,1bosuitje,2el.olie,2el.droge witte wijn,1bekertje demi-creme-fraiche(125gr.)japanse sojasaus,versgemalen peper en zout,4vellen filodeeg,ontdooid,100 gr.boter,paar takjes verse koriander.
Hulpmiddelen & keukengerei
oven op 200gr,4 ovenvaste vormpjes.
Leuke tips
Lekker wijntje erbij,open haardje aan(of vuurkorf)als dat niet romantisch is..............
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
951704
Homepage ID
1003367
Smaak
R
Teller
2139
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Veeg de paddestoelen schoon en snijd de grote kleiner,snipper de knoflook en het bosuitje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid