Bereidingswijze
zeef het meel, bakpoeder en cacaopoeder
boven een grote kom.roer de suiker erdoor en maak een kuiltje in het midden .
Doe de eieren,stroop,olie en melk in het
kuiltje. meng de ingredienten en klop het geheel met een mixer tot een gladde, romige massa.
Schep het mengsel in het bakblik.
Bak het hart in ca 45 minuten gaar.
Laat het evenin de vorm staan en stort het dan op een taartrooster om helemaal af te koelen.
Snijd het hart in tweeen.leg een helft op een schaal en bestrijk hem met aardbeienjam.
sla de slagroom stijf, roer de aardbeien erdoor en verdeel het mengsel over de jam. leg de andere taarthelft erop.
voor de chocoladeglazuur doe de ingredienten in een pan met dikke bodem. zet
een taartrooster in een bakblik en zet de taart erop.
Verwarm de massa al roerend boven zeer laag
vuur, totdat de chocolade helemaal is gesmolten. roer het glazuur glad.
Giet het glazuur direct over de taart en laat het laagzaam langs de zijkant vloeien.
Gebruik zonodig een pannekoekmes of dunne spatel en werk snel voordat glazuur dik wordt en leg meteen ook hartjes erop en bestijf hem met poedersuiker
boven een grote kom.roer de suiker erdoor en maak een kuiltje in het midden .
Doe de eieren,stroop,olie en melk in het
kuiltje. meng de ingredienten en klop het geheel met een mixer tot een gladde, romige massa.
Schep het mengsel in het bakblik.
Bak het hart in ca 45 minuten gaar.
Laat het evenin de vorm staan en stort het dan op een taartrooster om helemaal af te koelen.
Snijd het hart in tweeen.leg een helft op een schaal en bestrijk hem met aardbeienjam.
sla de slagroom stijf, roer de aardbeien erdoor en verdeel het mengsel over de jam. leg de andere taarthelft erop.
voor de chocoladeglazuur doe de ingredienten in een pan met dikke bodem. zet
een taartrooster in een bakblik en zet de taart erop.
Verwarm de massa al roerend boven zeer laag
vuur, totdat de chocolade helemaal is gesmolten. roer het glazuur glad.
Giet het glazuur direct over de taart en laat het laagzaam langs de zijkant vloeien.
Gebruik zonodig een pannekoekmes of dunne spatel en werk snel voordat glazuur dik wordt en leg meteen ook hartjes erop en bestijf hem met poedersuiker
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
175 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
5el cacaopoeder
115 gram bastersuiker
2 eieren losgeklopt
1el stroop
1.5 dl zonnebloemolie
1.5 dl melk
Vulling :l aardbeienjam
1.5 dl slagroom
115 g aardbeien, in plakjes
Garnering:Glanzend chocoladeglazuur
175 gram pure of melkechocolade ,in stukjes
150 ml slagroom
1/2 tl oploskoffie
chocoladehartjes
poedersuiker, om te beschuiven
2 tl bakpoeder
5el cacaopoeder
115 gram bastersuiker
2 eieren losgeklopt
1el stroop
1.5 dl zonnebloemolie
1.5 dl melk
Vulling :l aardbeienjam
1.5 dl slagroom
115 g aardbeien, in plakjes
Garnering:Glanzend chocoladeglazuur
175 gram pure of melkechocolade ,in stukjes
150 ml slagroom
1/2 tl oploskoffie
chocoladehartjes
poedersuiker, om te beschuiven
Hulpmiddelen & keukengerei
hartvorming bakblik
mixer
grote kom
bak papier
kwast
pan
grote mes
houte pollepel
mixer
grote kom
bak papier
kwast
pan
grote mes
houte pollepel
Leuke tips
kamertempratuur ,
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
946841
Homepage ID
1049485
Smaak
Z
Teller
1295
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de oven op 160 graden
vet een hartvorming bakblik van 20cm in en bedek de bodem met bakpapier.
vet een hartvorming bakblik van 20cm in en bedek de bodem met bakpapier.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid