Bereidingswijze
zeef 125 gr bloem in een kom en voeg 1 theelepel peodersuiker toe.
los de gist op in de geitenmelk en het water en voeg toe aan de bloem.
meng goed en laat het deeg 20 min staan tot het schuimig is.
zeef ondertussen de rest van de bloem met het zout,de kruiden en de kaneel in een kom. voeg 60 gr poedersuiker,de krenten en de pijnboompitten toe. meng doorelkaar en voeg samen met het ei ende boter toe aan het gistmengsel.
meng tot je een zacht deeg krijgt dat niet aan de wanden van de kom kleeft.
stort het deeg op een bloem bestoven werkblad en kneed het 5 min.
bedek het deeg en laat het rijzen tot het verdubbelt is in omvang.
stort het deeg opnieuw op een bestoven werkblad en kneed zachtjes door maak van het deeg 12 ronde ballen.
leg die op een afstand van elkaar op eeen licht beboterde en met bloem bestoven bakplaat. dek af en laat 30 min rijzen.
oven voorverwarmen op 220 gr
bak de bollen in 20 tot 25 min.
maak glazuur van de poedersuiker en melk en dit 2 min te laten koken.
bestrijk de afgekoelde broodjes hiermee.
los de gist op in de geitenmelk en het water en voeg toe aan de bloem.
meng goed en laat het deeg 20 min staan tot het schuimig is.
zeef ondertussen de rest van de bloem met het zout,de kruiden en de kaneel in een kom. voeg 60 gr poedersuiker,de krenten en de pijnboompitten toe. meng doorelkaar en voeg samen met het ei ende boter toe aan het gistmengsel.
meng tot je een zacht deeg krijgt dat niet aan de wanden van de kom kleeft.
stort het deeg op een bloem bestoven werkblad en kneed het 5 min.
bedek het deeg en laat het rijzen tot het verdubbelt is in omvang.
stort het deeg opnieuw op een bestoven werkblad en kneed zachtjes door maak van het deeg 12 ronde ballen.
leg die op een afstand van elkaar op eeen licht beboterde en met bloem bestoven bakplaat. dek af en laat 30 min rijzen.
oven voorverwarmen op 220 gr
bak de bollen in 20 tot 25 min.
maak glazuur van de poedersuiker en melk en dit 2 min te laten koken.
bestrijk de afgekoelde broodjes hiermee.
Vertel iets leuks over dit recept
uit het boek liefde
Ingrediƫnten
925 gr bloem
30 gr poedersuiker
30 gr gist
125 gr lauwwarme geitenmelk
4 eetlepels water
1 theelepel zout
1 theelepel gemende kruiden(gember,nootmuskaat,koriander)
1/2 theelepel kaneel
225 gr krenten
60 gr pijnboompitten
60 gr boter
1 geklutst ei
60 gr suiker
3 eetlepels melk
30 gr poedersuiker
30 gr gist
125 gr lauwwarme geitenmelk
4 eetlepels water
1 theelepel zout
1 theelepel gemende kruiden(gember,nootmuskaat,koriander)
1/2 theelepel kaneel
225 gr krenten
60 gr pijnboompitten
60 gr boter
1 geklutst ei
60 gr suiker
3 eetlepels melk
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
946729
Homepage ID
1034137
Smaak
Z
Teller
3539
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid