Duo-chocolademousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/09/2002 - 21:39
Bereidingswijze
Haal de beide soorten chocolade uit de waterbaden
en laat de chocolade even afkoelen zodat het dezelfde temperatuur heeft
als de eidooiers.
Roer de helft van het eidooiermengsel, 2 eetlepels
Amaretto Likorette en 2 eetlepels slagroom door de witte chocolade.

Verdeel het eiwit over de pure en witte chocolade en meng voorzichtig
met de garde tot een luchtig mengsel.
Spatel eerst de rest van de
slagroom en daarna het eiwit door de beide chocolademengsels.
Laat
de mousses ca. 3 uur in de koelkast opstijven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dessert voor twee
Ingrediƫnten
3 uur wachttijd voor het opstijven van de mousse
100 gr. pure chocolade
100 gr. witte chocolade

3 eieren
150 ml. slagroom
4 eetl. Amaretto Likorette
2 eetl.
suiker
Leuke tips
Schep de mousses in mooie glazen coupes en steek
er een hartvormig wafeltje of chocoladehartje in.
Serveer er eventueel
een kopje espressokoffie bij.
Eet smakelijk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
946342
Homepage ID
869650
Smaak
R
Teller
2813
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Breek de chocolade in stukken en laat de chocolade
apart en au-bain-marie langzaam smelten.
Splits de eieren boven 2
kommen.
Klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig.

Klop het au-bain-marie totdat het mengsel als een lint van de garde loopt,
het mengsel mag niet koken.
Laat het afkoelen.
Klop de eiwitten
in een vetvrije kom met de rest van de suiker stijf.
Voeg de suiker
al kloppend aan de eiwitten toe.
Sla de slagroom half stijf (lobbig).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
reve51
Gelegenheid