Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Bekleed
een bakplaat met bakpapier.
Was en snij de paksoi in grove stukken.
Dep de paksoi droog.
Was en halveer de cherry-tomaatjes.
Vet de
hartvormen in.
Laat de zalm uitlekken, bewaar de marinade en verdeel
de zalm op de bakplaat over de 2 hartvormen.
Zet de zalm en de limoen
partjes ca 5 minuten onder de grill.
Verhit de rest van de zonnebloem
olie in een wok en roerbak de paksoi ca 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de cherry tomaatjes en de marinade toe aan de paksoi en roerbak nog
ca 1 minuut.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de zalm uit de
vormen en leg ze op de borden.
Maak de vormen nat en druk de rijst
erin.
Leg de rijstharten naast de zalmharten op de borden en verwijder
voorzichtig de vormen.
Bekleed
een bakplaat met bakpapier.
Was en snij de paksoi in grove stukken.
Dep de paksoi droog.
Was en halveer de cherry-tomaatjes.
Vet de
hartvormen in.
Laat de zalm uitlekken, bewaar de marinade en verdeel
de zalm op de bakplaat over de 2 hartvormen.
Zet de zalm en de limoen
partjes ca 5 minuten onder de grill.
Verhit de rest van de zonnebloem
olie in een wok en roerbak de paksoi ca 3 minuten op een hoog vuur.
Voeg de cherry tomaatjes en de marinade toe aan de paksoi en roerbak nog
ca 1 minuut.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de zalm uit de
vormen en leg ze op de borden.
Maak de vormen nat en druk de rijst
erin.
Leg de rijstharten naast de zalmharten op de borden en verwijder
voorzichtig de vormen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Harten voor mijn Valentijn.
Ingrediƫnten
300 gr. verse zalmfilet
1/2 gedroogd pepertje
1 limoen
3 theel. djahe
1 eetl. sesamolie
5 eetl. zonnebloemolie
wat extra olie voor het invetten van de vorm
1 ui
200 gr.
basmatirijst
zout
versgemalen peper
1/2 paksoi
100 gr. cherry
tomaatjes
1/2 gedroogd pepertje
1 limoen
3 theel. djahe
1 eetl. sesamolie
5 eetl. zonnebloemolie
wat extra olie voor het invetten van de vorm
1 ui
200 gr.
basmatirijst
zout
versgemalen peper
1/2 paksoi
100 gr. cherry
tomaatjes
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
keukenpapier
2 hartvormige ringen met een diameter van ca 12 cm
keukenpapier
2 hartvormige ringen met een diameter van ca 12 cm
Leuke tips
Serveer de paksoi bij de harten en schenk eventueel
wat groentenat over de zalmharten.
Serveer er een droge witte wijn bij.
Eet smakelijk
wat groentenat over de zalmharten.
Serveer er een droge witte wijn bij.
Eet smakelijk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
946335
Homepage ID
869650
Smaak
H
Teller
906
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hak de zalm in kleine stukjes.
Hak het pepertje
zeer fijn.
Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in
partjes.
Roer 2 eetlepels limoensap, pepertje, 2 theel. djahe, sesam
olie en 3 eetl. zonnebloemolie door de zalm.
Laat de zalm afgedekt
ca 15 minuten staan.
Pel en snipper de ui.
Verhit 1 eetlepel
zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig.
Voeg de rijst en 1 theelepel djahe toe aan de ui en bak de rijst glazig.
Voeg water toe volgens de gebruiksaanwijzing en zout en laat de rijst
gaar worden.
Hak het pepertje
zeer fijn.
Pers een halve limoen uit en snijd de andere helft in
partjes.
Roer 2 eetlepels limoensap, pepertje, 2 theel. djahe, sesam
olie en 3 eetl. zonnebloemolie door de zalm.
Laat de zalm afgedekt
ca 15 minuten staan.
Pel en snipper de ui.
Verhit 1 eetlepel
zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig.
Voeg de rijst en 1 theelepel djahe toe aan de ui en bak de rijst glazig.
Voeg water toe volgens de gebruiksaanwijzing en zout en laat de rijst
gaar worden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid