Rode scampi's

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/09/2002 - 17:58
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok (of pan) en bak de scampi?s en enkele minuten gaar, tesamen met de geperste knoflookteentjes an de gemberpoeder.
Doe er flinke scheut cognac in en flambeer ze.
Voeg er de witte wijn ,room, tomatenketchup en kruiden en nog wat cognac aan en laat eventjes (1 min) inkoken. Bind de saus met maisbloem (i.p.v. te binden met maisbloem, kan men ook room nemen) en garneer met een beetje fijngesnipperde bieslook. Lekker met frietjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemakkelijk en lekker recept om scampi's klaar te maken, waarvan iedereen z'n vingers zal van aflikken.
Ingrediƫnten
2 eetlepels arachideolie
500 gr gepelde rauwe scampi?s
2 dl room
? dl droge witte wijn
4 eetl tomatenketchup
peper, zout, chilipoeder, gemberpoeder,
1 koffielepel paprikapoeder
2 teentjes knoflook (kan ook worden vervangen door sjalotten)
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels cognac
maisbloem
gehakte bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok (of een diepe pan)
Leuke tips
Drink hierbij een glaasje fris gekoelde witte wijn.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
946288
Homepage ID
890955
Smaak
H
Teller
1444
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boodschappen doen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vanhoucketanja
Gelegenheid