Valentijnstaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/08/2002 - 13:43
Bereidingswijze
Roer boter romig met de fijne suiker. Doe er 2 eieren bij en roer weer goed glad. Voeg er de fijngemalen en de grofgehakte walnoten, gezeefde bloem, de bakpoeder, kaneel en cacaopoeder, kardemon, koriander en nootmuskaat, een mespunt kruidnagel en zout aan toe en meng goed.

Schep het beslag in een goed ingevette bakvorm. Bak 50 a 60 min. in een voorverwarmde oven van 180?C. Prik met een tandenstoker gaatjes in de warme koek en besprenkel het gebak met 7 eetlepels sinaasappellikeur;

Laat afkoelen en ontvorm. Bestrijk de koek met 100 g warme pompelmoesconfituur. Werk de randen af met parelsuiker (grove griessuiker). Leg een dun laagje witte marsepein op het hart.

Werk verder zf met roze pompelmoespartjes en strijk ook daarop eventueel nog wat pompelmoesconfituur uit, zodat het frit mooi gaat glanzen

Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Suikerzoet, Deze fruittaart is vor 10 pers. We kunnen natuurlijk kleine bakvormpjes gebruiken. Dan is de baktijd voor de helft korter.
Ingrediƫnten

Voor een bakvorm van 1 liter:

125 g boter, 100 g suiker, 2 eieren, 100 g fijngemalen en 25 g grofgehakte walnoten, 150 g gezeefde bloem, 1/2 pakje bakpoeder, 1/2 theelepel kaneel en cacaopoeder, 1/4 kardemon, koriander en nootmuskaat, een mespuntje kruidnagel en zout, 7 eetlepels sinaasappellikeur, pompelmoesconfituur, parelsuiker of grove griessuiker, dun laagje marsepein, pompelmoespartjes

Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips

Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
946099
Homepage ID
938970
Smaak
Z
Teller
1177
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid