Parelhoen a l'orange

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/08/2002 - 12:25
Bereidingswijze

Braad 1 parelhoentje (in stukken) aan alle kanten aan in 1 eetlepel olie. Zet even aan de kant en roerbak in dezelfde pan, in extra eetlepel olie, 1 roze sjalotje en 50 d walnoten en paar min. Doe er het sap van 1 granaatappel en van 1 limoentje bij. Breng aan de kook. Leg de stukken parelhoen weer in de pan, samen met het limoenschilletje. Kruid met 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel korianderpoeder, peper en zout. Dek af en laat ongeveer 35 min. stoven. Hou het parelhoen warm onder aluminiumfolie.

Voeg aan het stoofvocht het sap van 1 sinaasappel en 2 eetlepels vloeibare honing toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus 2 a 3 min. inkoken. Nappeer er het parelhoentje mee.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koken in de kleur van de liefde!Verleidelijk!
Een heerlijk zoet recept met granaatappel honing en sinaasappel. Lekker met basmati rijst.

Ingrediƫnten

1 parelhoentje (in stukken), 2 eetlepels arachideolie, 1 roze sjalotje, 50 g walnoten, Sap van 1 granaatappel en 1 limoentje, limoenschilletje, nootmuskaat, korianderpoeder, peper en zout, sap van sinaasappel 2 eetlepels vloeibare honing,

Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Werk verder af met granaatappeltjes en plakjes citroen. Lekker met basmatirijst.


Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
946077
Homepage ID
938970
Smaak
Z
Teller
1424
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vifke
Gelegenheid