Braad 1 parelhoentje (in stukken) aan alle kanten aan in 1 eetlepel olie. Zet even aan de kant en roerbak in dezelfde pan, in extra eetlepel olie, 1 roze sjalotje en 50 d walnoten en paar min. Doe er het sap van 1 granaatappel en van 1 limoentje bij. Breng aan de kook. Leg de stukken parelhoen weer in de pan, samen met het limoenschilletje. Kruid met 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel korianderpoeder, peper en zout. Dek af en laat ongeveer 35 min. stoven. Hou het parelhoen warm onder aluminiumfolie.
Voeg aan het stoofvocht het sap van 1 sinaasappel en 2 eetlepels vloeibare honing toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus 2 a 3 min. inkoken. Nappeer er het parelhoentje mee.
Een heerlijk zoet recept met granaatappel honing en sinaasappel. Lekker met basmati rijst.
1 parelhoentje (in stukken), 2 eetlepels arachideolie, 1 roze sjalotje, 50 g walnoten, Sap van 1 granaatappel en 1 limoentje, limoenschilletje, nootmuskaat, korianderpoeder, peper en zout, sap van sinaasappel 2 eetlepels vloeibare honing,