Bereidingswijze
Laat de room, het vanillestokje en de suiker 15 minuten zacht koken. Week de gelatineblaadjes in koud water. Neem het vanillestokje uit de hete room, waarin u de uitgeknepen gelatine oplost. Laat afkoelen en roer de creme nog eens goed om. Giet hem in twee hartvormpjes en laat volledig afkoelen en opstijven. Ontvorm de hartjes op de borden net voor u het dessert, afgewerkt met rode vruchtencoulis, serveert.
Voor de pijlen :
Rol diepvriesbladerdeeg uit en snijd er pijlen uit. Bestrijk met eierdooier en bak ongeveer 10 minuten in een oven van 200?C. Maak eerst met een houten prikker een gaatje in het hartje, waarin u de bladerdeeg-pijl kunt steken zonder hem te breken.
Voor de pijlen :
Rol diepvriesbladerdeeg uit en snijd er pijlen uit. Bestrijk met eierdooier en bak ongeveer 10 minuten in een oven van 200?C. Maak eerst met een houten prikker een gaatje in het hartje, waarin u de bladerdeeg-pijl kunt steken zonder hem te breken.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Panna cotta, Italiaans voor gekookte room, is een stevig dessert, dat u een dag vooraf kunt klaarmaken. Zet hem dan wel in de koelkast.
Ingrediƫnten
Voor 2 hartjes :
250 ml room (met minstens 35% vetgehalte)
1/2 vanillestokje
40 g fijne suiker
2 blaadjes gelatine
Voor de pijlen :
Diepvriesbladerdeeg
1 eierdooier
250 ml room (met minstens 35% vetgehalte)
1/2 vanillestokje
40 g fijne suiker
2 blaadjes gelatine
Voor de pijlen :
Diepvriesbladerdeeg
1 eierdooier
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
945605
Homepage ID
944662
Smaak
Z
Teller
1350
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid