Lamsbout met lookconfit

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/05/2002 - 10:11
Bereidingswijze
Schil de lookteentjes en pocheer ze tweemaal. Breng ze onder een straal koud water. Bak ze vervolgens in een panmet wat boter. Voeg er op het laatste moment de gehakte peterselie bij.Bak de ontbeende lamsbout in een pan met wat boter naar believen rose, a point of bien cuit. Kruid met zout en peper en houwarm. Schraap de bakrestjes bijeen en blus de pan met het water zodat u een lichte bruine jus bekomt.Schik de oesterzwammen op de borden. Snij de lamsbout in dunne plakjes en leg deze op de oesterzwammen. Rond hetgeheel af met de gekonfijte loocteentjes. Overgiet met de jus en dien onmiddellijk op. Geef er gebakken aardappelen bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De look wordt zo sappig en lekker
Ingrediƫnten
boter
water: 1,50 dl
lamsbout: 700 gram(men)
teentje(s) van look: 28
gehakte peterselie: 2 soeplepel(s)
oesterzwam(men): 400 gram(men)
peper en zout
suiker: 2 soeplepel(s)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
945456
Homepage ID
346587
Smaak
A
Teller
646
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
nana_c
Gelegenheid