Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lauw-warm nagerechtje,kan met ijs gegeten worden
Ingrediƫnten
boter
kaneelpoeder
Engelse pudding
citroensap: 0,50
ei(eren): 1
bladerdeeg: 500 gram(men)
krenten: 100 gram(men)
suiker: 100 gram(men)
Granny Appel(s): 5
kaneelpoeder
Engelse pudding
citroensap: 0,50
ei(eren): 1
bladerdeeg: 500 gram(men)
krenten: 100 gram(men)
suiker: 100 gram(men)
Granny Appel(s): 5
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
945454
Homepage ID
346587
Smaak
Z
Teller
475
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes. Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap, de suiker, de rozijnen en een koffielepel kaneel. Laat 30 minuten trekken op een koele plaats. Rol het bladerdeeg uit tot een grote, lange rechthoek. Leg het op boterpapier of op een beboterde plaat. Klop het ei. Leg de appelen in het midden, in een lange strook, en plooi de randen van het deeg aan beide kanten om tot een lange, platte rol. Knijp de randen rond-om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei. Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180 ?C). Dien lauwwarm op met slagroom of met creme anglaise.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid