Bereidingswijze
Doe de eierdooiers en de suiker in een kom en zet die in warm water(au bain marie) op laag vuur. Klop de eierdooiers met een mixer tot het mengsel blank en romig is. Af laten koelen. KLop intussen de slagroom stijf. Vermeng de dooiers met de mascapone en spatel de slagroom erdoor. Leg de lange vingers met de suikerlaag naar onder in de lengte op de bodem van een cake vorm. Roer de koffie en de drank door elkaar en sprenkel de helft over de lange vingers.
Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk goed glad. Leg hierop de tweede laag lange vingers en het koffie mengsel.
Hierop de rest van de creme en afdekken met de rest van de lange vingers. Dek af met folie en zet minstens 4 uur in de diepvries(of langer).
Schep de helft van het mengsel in de vorm en strijk goed glad. Leg hierop de tweede laag lange vingers en het koffie mengsel.
Hierop de rest van de creme en afdekken met de rest van de lange vingers. Dek af met folie en zet minstens 4 uur in de diepvries(of langer).
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Grieks desset met mascapone, koffie en grappa.
Ingrediƫnten
2 grote of 3 kleine eierdooiers
60 gr. poedersuiker
125gr. mascapone
1 bekertje slagroom
100 gr. lange vingers
1 dl. sterke koffie
2 eetl. grappa (of koffielikeur-cognac)
60 gr. poedersuiker
125gr. mascapone
1 bekertje slagroom
100 gr. lange vingers
1 dl. sterke koffie
2 eetl. grappa (of koffielikeur-cognac)
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Cake vorm
Cake vorm
Leuke tips
1 Uur voor het opdienen in de koelkast.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
86
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
2856
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht