Bereidingswijze
Braad de eend in de roomboter aan alle zijden goudbruin, en haal de eend uit de pan.
Bak in het braadvet de uien goudgeel, en voeg hieraan toe, de suiker, het kaneelstokje, kruidnagels en de peperkorrels.
Roer alles goed door elkaar, en bak de eend nog even 2 min mee.
Blus de eend af met de rode wijn, en doe er een scheut warm water bij met de 2 el zoete ketjap.
Doe de deksel op de pan en laat de eend zachtjes stoven tot ze bijne gaar is (30 min)
Draai de eend af en toe om.
Voeg na (30 min) de blauwe druiven, en de azijn toe, en laat alles even meekoken.
Bak in het braadvet de uien goudgeel, en voeg hieraan toe, de suiker, het kaneelstokje, kruidnagels en de peperkorrels.
Roer alles goed door elkaar, en bak de eend nog even 2 min mee.
Blus de eend af met de rode wijn, en doe er een scheut warm water bij met de 2 el zoete ketjap.
Doe de deksel op de pan en laat de eend zachtjes stoven tot ze bijne gaar is (30 min)
Draai de eend af en toe om.
Voeg na (30 min) de blauwe druiven, en de azijn toe, en laat alles even meekoken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een traditioneel recept binnen onze familie.
Wij eten dit altijd op nieuwjaarsdag.
Zwart staat voor de donkere zoetige saus, en zuur voor de frisse smaak.
Het is een heerlijk recept, probeer maar eens!
Deze eend is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt.
In plaats van eend kan je ook een goede scharrelkip nemen.
Wij eten dit altijd op nieuwjaarsdag.
Zwart staat voor de donkere zoetige saus, en zuur voor de frisse smaak.
Het is een heerlijk recept, probeer maar eens!
Deze eend is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt.
In plaats van eend kan je ook een goede scharrelkip nemen.
Ingrediƫnten
Een grote eend van ongeveer 1kg-2uien-zout-peper-vers geraspte nootmuskaat-roomboter-1tl vloeibare rietsuiker(goela djawa toko)of 1tl bruine basterd suiker-1 stukje pijpkaneel van 3 cm-6 kruidnagels-10 zwarte peperkorrels-1dl rode wijn-2el zoete ketjap-2el azijn-250 gr blauwe druiven-1tl bloem-2el water-blikje perzikken-aardappels voor de aardappelpuree.
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote braadpan en een spuitzak voor de puree.
Leuke tips
Leg de stukken eend op een schaal.
Bindt de saus met wat bloem, en schenk de saus over de eend.
Garneer de eend met aarappelpuree toefjes en schijfjes perzik.
EET SMAKELIJK!
Bindt de saus met wat bloem, en schenk de saus over de eend.
Garneer de eend met aarappelpuree toefjes en schijfjes perzik.
EET SMAKELIJK!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
232257
Homepage ID
40427
Smaak
A
Teller
2749
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijdt de eend in stukken en wrijf hem in met zout-peper en de verse geraspte nootmuskaat.
Laat de eend 15 min staan.
Snijdt de uien in ringen.
Maak de aardappelpuree naar smaak.
Laat de eend 15 min staan.
Snijdt de uien in ringen.
Maak de aardappelpuree naar smaak.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid