Bereidingswijze
Bestuif intussen een bakplaat met wat bloem.
Sla het deeg terug, kneed het een paar tellen, bestrooi het met wat bloem, vorm er een lange dikke rol van en verdeel deze in twaalf zo gelijk mogelijke delen. Vorm van ieder deel een bolletje. Op dit punt lijken de bolletjes erg klein; vergeet niet dat ze bijna twee keer zo groot zullen worden. Bedek de broodjes met een vel plastic of een dunne doek. Laat ze 15 tot 20 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor tot 220 C. Leg de bolletjes met de bovenkant naar beneden op de bakplaat en maak met een klein scherp mes of een schaar een snee dwars over de bolletjes. Laat ze nog even rijzen tot de snee open gaat staan. Laat ze dan in het midden van de oven 15 minuten bakken. Temper de oven tot 190 C en laat de broodjes nog 5 tot 10 minuten bakken Bestrijk de broodjes meteen nadat ze uit de oven zijn gehaald met wat room om ze glans te geven. Deze broodjes zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, maar ze kunnen worden opgewarmd.
Sla het deeg terug, kneed het een paar tellen, bestrooi het met wat bloem, vorm er een lange dikke rol van en verdeel deze in twaalf zo gelijk mogelijke delen. Vorm van ieder deel een bolletje. Op dit punt lijken de bolletjes erg klein; vergeet niet dat ze bijna twee keer zo groot zullen worden. Bedek de broodjes met een vel plastic of een dunne doek. Laat ze 15 tot 20 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor tot 220 C. Leg de bolletjes met de bovenkant naar beneden op de bakplaat en maak met een klein scherp mes of een schaar een snee dwars over de bolletjes. Laat ze nog even rijzen tot de snee open gaat staan. Laat ze dan in het midden van de oven 15 minuten bakken. Temper de oven tot 190 C en laat de broodjes nog 5 tot 10 minuten bakken Bestrijk de broodjes meteen nadat ze uit de oven zijn gehaald met wat room om ze glans te geven. Deze broodjes zijn het lekkerst als ze nog warm zijn, maar ze kunnen worden opgewarmd.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Iets voor het nieuwjaarsonbijt, maar ook voor een rustige zondagochtend.
Ingrediƫnten
Leuke tips
N.B. In dit recept wordt melk gebruikt in plaats van water, omdat dit
de korst zachter maakt.
Bron: Elizabeth David - English Bread and Yeast Cookery
de korst zachter maakt.
Bron: Elizabeth David - English Bread and Yeast Cookery
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
222437
Homepage ID
6063
Smaak
N
Teller
1675
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Los de gist op in twee eetlepels lauwwarm water.
Verwarm de melk tot ze bloedwarm (37-38 C) is.
Doe de bloem in een grote kom en laat haar in een niet te warme oven (ca 50C) even opwarmen.
Meng het zout door de bloem, daarna de gistoplossing en tenslotte de warme melk.
Kneed van dit mengsel een soepel deeg, maak er een bal van, leg de bal in de kom, bedek de kom met een met warm water vochtig gemaakte schone doek of een vel plastic (pedaalemmerzak) en laat het deeg een uur rijzen.
Verwarm de melk tot ze bloedwarm (37-38 C) is.
Doe de bloem in een grote kom en laat haar in een niet te warme oven (ca 50C) even opwarmen.
Meng het zout door de bloem, daarna de gistoplossing en tenslotte de warme melk.
Kneed van dit mengsel een soepel deeg, maak er een bal van, leg de bal in de kom, bedek de kom met een met warm water vochtig gemaakte schone doek of een vel plastic (pedaalemmerzak) en laat het deeg een uur rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid