mond-kuchen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/20/1999 - 13:12
Bereidingswijze
De melk aan de kook brengen met 1 zakje vanillesuiker, de
suiker en het maanzaad toevoegen en 1 keer opkoken. Van het vuur af de
rozijnen erdoor roeren en het mengsel laten afkoelen. Het mengsel in een
amandelmolen of groentemolen fijnmalen. Een cakebeslag bereiden van boter,
syrup of honing, de eieren, de kruiden en het bakmeel. De helft van het
beslag in de vorm scheppen en hierover het maanzaadmengsel verdelen. De rest
van het beslag erop scheppen en gladstrijken. De cake bij 175 C 1 1/2 uur
bakken en op gaar zijn controleren. Laten uitdampen. Een glad glazuur roeren
van het losgeklopte eiwit en de gezeefde poedersuiker. Dit in een friteszak-
je van bakpapier overdoen, dichtvouwen tot aan het glazuur en een klein
puntje eraf knippen. De maan decoreren
Vertel iets leuks over dit recept
Sylvester-abend is in Duitsland echt een feestavond. Een avond om uit te
gaan. Feest te vieren. Maar eerst thuis een kopje koffie en:
Mond-kuchen
Ingrediƫnten
  • 3 dl melk

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 3 eetlepels suiker

  • 100 gr maanzaad

  • 50 gr rozijnen

  • 225 gr boter

  • 225 gr goldensyrup of bloemenhoning

  • 4 eieren

  • 1 theelepel koekkruiden

  • 350 gr zelfrijzend bakmeel

  • 1 eiwit

  • 100 gr poedersuiker

  • Bereidingstijd
    0-10 min
    Keuken
    Duits
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    222417
    Homepage ID
    6063
    Smaak
    Z
    Teller
    1291
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    7
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Een springvorm voorbereiden: uit dik karton een reep knippen ter hoogte
    van de vorm en zo in de vorm leggen, dat de omtrek van een maansikkel
    ontstaat. De vorm met ingevet bakpapier bekleden, om uitlopen van het deeg
    te voorkomen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    oud_en_nieuw
    Gelegenheid