Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 C. De appels schillen, met een appelboor de
klokhuizen verwijderen. De appels met gesmolten boter bestrijken en met 150
gr suiker bestrooien. In het midden van de oven in 10-15 minuten bakken tot
ze beetgaar zijn. De appels uit de schaal halen en met kaneel bestrooien. De
aanbaksels met het citroensap losroeren. De gember door de saus roeren. De
holtes van de appel met amandelspijs en een blaadje munt vullen. EEn beslag
roeren van ei, bloem, bier, gist, 10 gr suiker en een snufje zout. Het
frituurvet verhitten tot 180 C. De appels in het beslag dopen en snel
krokant frituren.
Serveren met het gembersausje.
klokhuizen verwijderen. De appels met gesmolten boter bestrijken en met 150
gr suiker bestrooien. In het midden van de oven in 10-15 minuten bakken tot
ze beetgaar zijn. De appels uit de schaal halen en met kaneel bestrooien. De
aanbaksels met het citroensap losroeren. De gember door de saus roeren. De
holtes van de appel met amandelspijs en een blaadje munt vullen. EEn beslag
roeren van ei, bloem, bier, gist, 10 gr suiker en een snufje zout. Het
frituurvet verhitten tot 180 C. De appels in het beslag dopen en snel
krokant frituren.
Serveren met het gembersausje.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
222397
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
658
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid