Appelbeignets met gembersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/20/1999 - 12:59
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 C. De appels schillen, met een appelboor de
klokhuizen verwijderen. De appels met gesmolten boter bestrijken en met 150
gr suiker bestrooien. In het midden van de oven in 10-15 minuten bakken tot
ze beetgaar zijn. De appels uit de schaal halen en met kaneel bestrooien. De
aanbaksels met het citroensap losroeren. De gember door de saus roeren. De
holtes van de appel met amandelspijs en een blaadje munt vullen. EEn beslag
roeren van ei, bloem, bier, gist, 10 gr suiker en een snufje zout. Het
frituurvet verhitten tot 180 C. De appels in het beslag dopen en snel
krokant frituren.
Serveren met het gembersausje.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 4 appels

  • 150 gr gesmolten boter

  • 160 gr suiker

  • 1-2 theelepels kaneel

  • 1 dl citroensap

  • 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember

  • 50 gr amandelspijs

  • 4 blaadjes munt

  • 1 ei

  • 70 gr bloem

  • 3 eetlepels bier

  • 1/2 theelepel droge gist

  • zout

  • frituurvet of -olie

  • Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    222397
    Homepage ID
    6063
    Smaak
    Z
    Teller
    658
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    4
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    oud_en_nieuw
    Gelegenheid