appelbol in krokant deegnetje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/20/1999 - 12:53
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 C. Uit 8 plakjes deeg een appel met blaadje
snijden. De holte van de halve appels vullen met amandelspijs en de appels
met de holte naar beneden op de deegvorm leggen. De appels met suiker
bestrooien. 4 Plakjes deeg met een deegradertje of mes in reepjes snijden.
De reepjes diagonaal over de appels leggen (als een netje), de randen met
water vastplakken. Het ei loskloppen met 1 eetlepel water en het deeg
bestrijken. De appelbollen in het midden van de oven in 25-30 minuten bruin
en gaar bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 12 plakjes bladerdeeg

  • 4 grote appels, geschild, gehalveerd

  • 100 gr amandelspijs

  • 4 eetlepels fijne tafelsuiker

  • 1 ei

  • Bereidingstijd
    0-10 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    222317
    Homepage ID
    6063
    Smaak
    Z
    Teller
    1814
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    8
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    oud_en_nieuw
    Gelegenheid