Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 200 C. Uit 8 plakjes deeg een appel met blaadje
snijden. De holte van de halve appels vullen met amandelspijs en de appels
met de holte naar beneden op de deegvorm leggen. De appels met suiker
bestrooien. 4 Plakjes deeg met een deegradertje of mes in reepjes snijden.
De reepjes diagonaal over de appels leggen (als een netje), de randen met
water vastplakken. Het ei loskloppen met 1 eetlepel water en het deeg
bestrijken. De appelbollen in het midden van de oven in 25-30 minuten bruin
en gaar bakken.
snijden. De holte van de halve appels vullen met amandelspijs en de appels
met de holte naar beneden op de deegvorm leggen. De appels met suiker
bestrooien. 4 Plakjes deeg met een deegradertje of mes in reepjes snijden.
De reepjes diagonaal over de appels leggen (als een netje), de randen met
water vastplakken. Het ei loskloppen met 1 eetlepel water en het deeg
bestrijken. De appelbollen in het midden van de oven in 25-30 minuten bruin
en gaar bakken.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
222317
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
1814
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid