Bereidingswijze
Drie zure appels schillen, in stukjes snijden en met 75 g
krenten en 75 gr rozijnen door het beslag roeren. Frituurolie verhitten tot
175C. Een kleine soeplepel of ijsbolletjestang in het vet voorwarmen,
hiermee 5 bolletjes uit het beslag scheppen en deze in de olie laten
glijden. De bollen goudbruin bakken, omwippen, snel de andere kant bakken
en op keukenpapier laten uitlekken. De bolletjes op een schaal tot een hoge
piramide stapelen en met een mengsel van 100 gr fijne tafelsuiker en 1
eetlepel kaneel bestrooien.
krenten en 75 gr rozijnen door het beslag roeren. Frituurolie verhitten tot
175C. Een kleine soeplepel of ijsbolletjestang in het vet voorwarmen,
hiermee 5 bolletjes uit het beslag scheppen en deze in de olie laten
glijden. De bollen goudbruin bakken, omwippen, snel de andere kant bakken
en op keukenpapier laten uitlekken. De bolletjes op een schaal tot een hoge
piramide stapelen en met een mengsel van 100 gr fijne tafelsuiker en 1
eetlepel kaneel bestrooien.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
222279
Homepage ID
6063
Smaak
Z
Teller
998
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Een pak wit broodmix met 50 gr custardpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 2
losgeklopte eieren, 5 dl lauwwarme melk tot een glad beslag roeren en dit 10
minuten beslaan met een pollepel. Het beslag afgedekt op een warme plaats 1
uur laten rijzen
losgeklopte eieren, 5 dl lauwwarme melk tot een glad beslag roeren en dit 10
minuten beslaan met een pollepel. Het beslag afgedekt op een warme plaats 1
uur laten rijzen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid