Appelbollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/20/1999 - 12:51
Bereidingswijze
Drie zure appels schillen, in stukjes snijden en met 75 g
krenten en 75 gr rozijnen door het beslag roeren. Frituurolie verhitten tot
175C. Een kleine soeplepel of ijsbolletjestang in het vet voorwarmen,
hiermee 5 bolletjes uit het beslag scheppen en deze in de olie laten
glijden. De bollen goudbruin bakken, omwippen, snel de andere kant bakken
en op keukenpapier laten uitlekken. De bolletjes op een schaal tot een hoge
piramide stapelen en met een mengsel van 100 gr fijne tafelsuiker en 1
eetlepel kaneel bestrooien.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 1 pak broodmix

  • 50 gr custardpoeder

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • 2 losgeklopte eieren

  • 5 dl lauwe melk

  • 3 zure appels

  • 75 gr rozijnen

  • 75 gr krenten

  • 100 gr tafelsuiker

  • 1 eetlepel kaneelpoeder>


  • Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Tussendoortje
    Recept ID
    222279
    Homepage ID
    6063
    Smaak
    Z
    Teller
    998
    Waardering aantal
    1
    Waardering
    2
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    8
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Een pak wit broodmix met 50 gr custardpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 2
    losgeklopte eieren, 5 dl lauwwarme melk tot een glad beslag roeren en dit 10
    minuten beslaan met een pollepel. Het beslag afgedekt op een warme plaats 1
    uur laten rijzen
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    oud_en_nieuw
    Gelegenheid