Bereidingswijze
7. Sigaren naast elkaar leggen op een ingevet bakblik. Met gesmolten boter bestrijken en 25-30 min. bakken tot ze goudbruin zijn. Warm serveren.
Aantal personen
20.00
Vertel iets leuks over dit recept
Marokkaans - een perfect feesthapje
Ingrediënten
1 middlegrote ui, fijn gehakt
0,8 dl olijfolie
750 g mager runder- of lamsgehakt
2 tl gemalen kaneel
? tl gemalen piment
? tl gemberpoeder
gemalen peper
? kop gehakte verse peterselie
5 eieren
500 g filodeeg
180 g gesmolten boter
0,8 dl olijfolie
750 g mager runder- of lamsgehakt
2 tl gemalen kaneel
? tl gemalen piment
? tl gemberpoeder
gemalen peper
? kop gehakte verse peterselie
5 eieren
500 g filodeeg
180 g gesmolten boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
213097
Homepage ID
136864
Smaak
H
Teller
954
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1. Oven voorverwarmen op 150 C (gas: stand 1). Voor de vulling ui in olijfolie fruiten. Gehakt toevoegen en met een vork rul maken. Kruiden toevoegen en 10-15 min. met een houten lepel roeren tot het vlees goed gaar is en het mengsel geen klontjes meer bevat. Tot slot het gehakt peterselie toevoegen.
2. Eieren in een kom kloppen en bij het vlees doen. Al roerend 2 min. laten stoven tot het ei er cremeachtig uitziet.
3. Het mengsel kruiden en af laten koelen
4. Ieder deegvel in drie rechthoeken van gelijke grootte snijden. De stukken op elkaar leggen en met een vochtig keukendoek afdekken.
5. Een van de rechthoeken dun met gesmolten boter bestrijken.
6. Langs een van de smalle 1 tl vullin verdelen. Uiteinden en randjes van het deeg oprollen in de vorm van een sigaar. Herhalen met resterende deeglapjes
2. Eieren in een kom kloppen en bij het vlees doen. Al roerend 2 min. laten stoven tot het ei er cremeachtig uitziet.
3. Het mengsel kruiden en af laten koelen
4. Ieder deegvel in drie rechthoeken van gelijke grootte snijden. De stukken op elkaar leggen en met een vochtig keukendoek afdekken.
5. Een van de rechthoeken dun met gesmolten boter bestrijken.
6. Langs een van de smalle 1 tl vullin verdelen. Uiteinden en randjes van het deeg oprollen in de vorm van een sigaar. Herhalen met resterende deeglapjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid