Karbonaad In Char Siu

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/16/1998 - 10:41
Bereidingswijze

  • Het vlees op een snijplank met een scherpmes in mooie lange reepjes snijden.
  • Heel mooi in de breedte op de schaal plaatsen over de volle lengte.
  • Klein pannetje op vuur met een stukje margarine. De tomaat erin en helemaal laten pureren.
  • Stukjes knoflook erbij, zout en zwarte peper en de chinese vruchtjes of blikje vruchten, met sap en al erin.
  • De eetlepel oestersaus erin en roeren. Even tot het kookpunt laten komen en gelijk stoppen.
  • De saus met de vruchtjes heel netjes over het vlees verdelen.
  • De garnering rondom het vlees schikken
  • De rijst of aardappelen in een mooie schaal serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Karbonaad met rijst of gebakken aardappelen
Ingrediƫnten

  • 4 varkens-karbonaadjes
  • rijst og gebakken aardappelen
  • potje Char Siu sauce (bij toko)
  • 1 blikje chinese mixed pickles (toko)
    of kleine gemengde vruchten in stukjes (tikje keukenazijn toevoegen)
  • 1 teentje knoflook, zout en zwarte peper ieder 1 theelepel
  • Oestersaus 1 eetlepel (toko)
  • 1 tomaat
  • 1 potje Atjar Tjampoer om te garneren. Mag ook gewoon komkommer zijn.
  • plantaardige olie
Leuke tips
U kunt de saus ook afwerken met ketjap, honing of een tikje wijn.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
21037
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
1776
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

  • Was het vlees en droog het.
  • Smeer nu met een kwast of lepel alle lapjes aan beide zijden in met Char Siu.
  • Bakpan op het vuur met genoeg olie voor de lapjes. Niet onder dompelen.
  • De olie tot onder het randje van het lapje laten komen is ruim voldoende.
  • De lapjes op middelmatig vuur gaar bakken, niet doorbakken, maar wel lichtgaar en gaar.
  • Begin een grote platte schaal klaar te zetten.


Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy