Bereidingswijze
Roer de boter en suiker schuimig en voeg de stroop toe. Zeef de bloem en gemberpoeder. Voeg dit bij het botermengsel en roer dit tot het zacht is. Zet het koud weg. Vorm met een theelepel bolletjes en leg deze op beboterde bakplaat. Plaats de koekjes middenin de voorverwarmde oven en bak ze in 15-20 min. goudgeel. Neem de koekjes uit de oven en rol ze direct om bv. een beboterde steel van een houtenlepel en laat ze afkoelen.
Vul de rolletjes met de basterdsuiker en likeur stijfgeklopte slagroom. Bestrooi ze tenslotte met de peodersuiker.
Vul de rolletjes met de basterdsuiker en likeur stijfgeklopte slagroom. Bestrooi ze tenslotte met de peodersuiker.
Vertel iets leuks over dit recept
Apart koekje voor nieuwjaarsdag.
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
50 gr. boter, 125 gr. basterdsuiker, 1 eetl. stroop, 50 gr. bloem, 1/2 theel. gemberpoeder.
Voor de vulling:
1/4 l. slagroom, basterdsuiker, 2 eetl. koffielikeur.
poedersuiker.
50 gr. boter, 125 gr. basterdsuiker, 1 eetl. stroop, 50 gr. bloem, 1/2 theel. gemberpoeder.
Voor de vulling:
1/4 l. slagroom, basterdsuiker, 2 eetl. koffielikeur.
poedersuiker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
203297
Homepage ID
42391
Smaak
Z
Teller
262
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid