soezentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/10/1999 - 13:57
Bereidingswijze
zie boven
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
croquembouche
Ingrediƫnten
voor het deeg;
60 gr boter, 90 gr bloem, 1/2 tl bakpoeder, mespuntje zout, 3 eieren
voor de vulling;
500 ml slagroom, 2 zakjes klopvast, 50 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker
voor de garnering;
175 gr suiker, paarse bloemetjes van suikergoed, 125 ml slagroom, 1 el suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
oven, spuitzak, braadpan
Leuke tips
op feestelijke bijeenkomsten

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
201019
Homepage ID
201344
Smaak
Z
Teller
3631
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
verwarm de boter met 1 1/2 dl water langzaam in een steelpannetje. Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem, de bakpoeder en het zout toe en meng alles goed door elkaar. Haal de pan van het vuur en voeg een voor een de eieren toe. Spuit met de spuitzak met dr grove mond ongeveer 35 deegbergjes op twee lichtbeboterde bakplaten en bak ze na elkaar in het midden van een voorverwarmde oven. Schep de met suiker en vanillesuiker en klopvastgeslagen slagroom in een spuitzak. Vul de soezen van onderen. Karamelliseer 175 gr suiker met 2 tot 3 el water in een kleine braadpan met een dikke bodem. Haal 10 gevulde soesjes een voor een door de karamel en zet ze op een ronde gladde ondergrond in een cirkel tegen elkaar aan. Plak er vervolgens met de caramel een rand van 8 soezen bovenop en daarna een rand van 6,4 2 en tenslotte 1 soesje bovenop zodat een mooie toren ontstaant. Spuit wat rozetjes stijfgeslagen slagroom tussen de soesjes en steek hier en daar een bloemetje van suiker
2 maal 20 minuten in een oven van 200 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vlindertje
Gelegenheid