Oliebollen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/09/1999 - 07:43
Bereidingswijze
bak met behulp van twee lepels (of een ijsbolletjes tang)oliebollen in de hete olie of vet Keer de oliebollen na 3 minuten.en bak ze nog 3 minuten aan de andere kant .Soms draaien ze vanzelf om.
Serveer met poedersuiker.

Vulling variaties:
*100gr krenten 100gr rozijnen,30 gr sukade 1 grote appel
*3 appelen(goudrenetten)raspen met kaneel en citroen
*2 appelen 50 gr grofgehakte hazelnoten
*100 gr rozijnen,1 banaan,gember.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
5oogr bloem,2 zakjes gedroogde gist (of een pak oliebollenmix,1 ei, 4 en een halve dl melk,zout,1 eetl suiker,250-300 gr vulling naar keuze
Leuke tips
Met poedersuiker
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
197757
Homepage ID
9892
Smaak
Z
Teller
950
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Roer de gist in een grote kom door de bloem.Maak in het midden een kuiltje en breek hierin het ei.Verwarm de melk tot lauwwarmen schenk deze al roerende door de bloem.Voeg het zout en de suiker toe en roer vanuit het midden met de handmixer tot een glad beslag is ontstaan.Voeg de vulling toe en roer deze er met een houten lepel doorheen
Dek de kom af met een doek en laat het beslag circ 1 uur op een warme plaats rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pieny
Gelegenheid