Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Doe het bakmeel met de kaas en peper en zout naar smaak in een kom.Breek de eieren in het midden en roer er beetje bij beetje het bier door.Laat het beslag 15 min rusten.Voeg als het beslag te dik is eventueel nog een beetje bier toe. Verhit intussen de frituurolie tot 180 graden.Haal de bleomkool door het beslag en bak ze met 4 tegelijk in de hete olie goudbruin.
Doe het bakmeel met de kaas en peper en zout naar smaak in een kom.Breek de eieren in het midden en roer er beetje bij beetje het bier door.Laat het beslag 15 min rusten.Voeg als het beslag te dik is eventueel nog een beetje bier toe. Verhit intussen de frituurolie tot 180 graden.Haal de bleomkool door het beslag en bak ze met 4 tegelijk in de hete olie goudbruin.
Vertel iets leuks over dit recept
Bloemkool gefrituurd
Ingrediƫnten
500 gr panklare bloemkool
50 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr geraspte Machegokaas
peper,zout
3 eetl Italiaanse kruidenmix(diepvries,Daregal)
2 eieren
1 1/2 dl bier
frituurolie
50 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr geraspte Machegokaas
peper,zout
3 eetl Italiaanse kruidenmix(diepvries,Daregal)
2 eieren
1 1/2 dl bier
frituurolie
Leuke tips
Bestrooien met kruiden
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
191077
Homepage ID
49821
Smaak
A
Teller
587
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid