Bereidingswijze
Schep intussen het paneermeel met de peterselie en de ham door elkaar. Verwijder een helft van de schelpen.Mosselen die niet zijn opengegaan gooit u weg.Leg de mosselhelften met de mosselen erim op een bakplaat en verdeel er het paneermeelmengsel over.Druppel er olijfolie over en bstrooi ruim met peper en zout.Bak de mosselen onder de hete grill 2 min goudbruin.
Vertel iets leuks over dit recept
Mosselen gevuld
Ingrediƫnten
2 citroenen
1 kilo verse mosselen
1 dl droge witte wijn
1 zakje mosselgroenten (250 gr)
5 eetlepels paneermeel
3 eetlepels fijngehakte peterselie
3 eetlepels fijngehakte Serrano ham
olijfolie
peper
(zee)zout
6 takjes peterselie
1 kilo verse mosselen
1 dl droge witte wijn
1 zakje mosselgroenten (250 gr)
5 eetlepels paneermeel
3 eetlepels fijngehakte peterselie
3 eetlepels fijngehakte Serrano ham
olijfolie
peper
(zee)zout
6 takjes peterselie
Leuke tips
Garneer met sliertjes citroenschil en toefjes peterselie
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
190917
Homepage ID
49821
Smaak
H
Teller
751
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil met een cirtustrekker dunne reepjes van de (schoongewassen) citroenschil. Breng de wijn met de mosselen en groenten aan de kook in een ruime pan en kook de mosselen ongeveer 5 min totdat alle mosslen openstaan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid