Bereidingswijze
Roer met een garde het bakmeel door het suikerwater, voeg de boter en de eieren een voor een toe en roer tot slot de jenever erdoor.
Laat het wafelijzer heet worden en vet het telkens in met het stukje vet spek. Giet met een ruime sauslepel het beslag op het wafelijzer en bak de knijpertjes goudbruin. Je kunt er ook rolletjes van maken. Gebruik daarvoor een pollepel waar je de knijpertjes direct uit het ijzer omheen rolt.
Laat het wafelijzer heet worden en vet het telkens in met het stukje vet spek. Giet met een ruime sauslepel het beslag op het wafelijzer en bak de knijpertjes goudbruin. Je kunt er ook rolletjes van maken. Gebruik daarvoor een pollepel waar je de knijpertjes direct uit het ijzer omheen rolt.
Vertel iets leuks over dit recept
Oud Hollandse Nieuwjaarskoekjes (genoeg voor ca 200 stuks)
Ingrediƫnten
1/2 liter kokend water
1 kilo suiker
1 kilo zelfrijzend bakmeel
6 eieren
2 glaasjes jenever
250 g zachte boter
klein stukje vet spek
1 kilo suiker
1 kilo zelfrijzend bakmeel
6 eieren
2 glaasjes jenever
250 g zachte boter
klein stukje vet spek
Hulpmiddelen & keukengerei
wafelijzer
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
185317
Homepage ID
67304
Smaak
Z
Teller
896
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng het water met de suiker en blijf roeren totdat de suiker is opgelost. Laat het suikerwater afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid