Ananasrijst

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/15/1998 - 17:37
Bereidingswijze
Was de rijst en kook deze gaar in een 1/2 liter water met wat zout. Maak de ananas schoon en snijd 6 schijven hiervan af. Snijd het vlees in reepjes en bak deze in de boter rondom bruin. Schil en snipper de ui en voeg deze aan het vlees toe. Voeg zout, koriander en kruidnagel toe en laat het vlees nog 5 minuten zachtjes doorbakken. Vet alvast de ovenschaal in. Snijd drie schijven ananas klein en meng die door de rijst. Leg dan de rijst op het vlees en bestrooi hhet met wat kaneel en ketoembar. Leg de overige 3 schijven op de rijst, giet het ananas sap in de schotel en besprenkel de ananas met wat citroensap. Bestrooi met suiker. Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats deze in een voorverwarmde oven (oventemperatuur 220 graden C of gasovenstand 5. Laat dit nog 10 minuten bakken.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rijst en ananas en varkensvlees
Ingrediƫnten

  • 300 gram rijst
  • 1 verse ananas
  • 500 gram varkensvlees
  • 60 gram boter
  • 1 ui
  • zout
  • mespuntje kruidnagelpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • boter om in te vetten
  • mespuntje kaneel
  • mespuntje ketoembar
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
16940
Homepage ID
305
Smaak
U
Teller
810
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
speedy