Bereidingswijze
Breng de frambozen met het Kriekbier, het citroensap en de helft van de
suiker aan de kook en kook de massa onder flink kloppen met de garde even
door.
Laat de frambozenpulp afkoelen.
Sla de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Spatel de geslagen room door het frambozenmengsel, als dat koud is.
Voeg tenslotte de kirsch toe en laat het ijs in de diepvries opstijven.
In plaats van verse frambozen kunt u ook diepvriesframbozen of zelfs
frambozenjam gebruiken.
In het laatste geval kan de hoeveelheid toegevoegde suiker wel minder.
suiker aan de kook en kook de massa onder flink kloppen met de garde even
door.
Laat de frambozenpulp afkoelen.
Sla de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Spatel de geslagen room door het frambozenmengsel, als dat koud is.
Voeg tenslotte de kirsch toe en laat het ijs in de diepvries opstijven.
In plaats van verse frambozen kunt u ook diepvriesframbozen of zelfs
frambozenjam gebruiken.
In het laatste geval kan de hoeveelheid toegevoegde suiker wel minder.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk toetje, van de site 'biercuisine'.
Ingrediƫnten
2 1/2 dl slagroom
1 flesje (2 1/2 dl) Kriekbier
het sap van 1/2 citroen
100 gr suiker (of meer of minder naar smaak)
1/2 dl kirsch
300 gr frambozen
1 flesje (2 1/2 dl) Kriekbier
het sap van 1/2 citroen
100 gr suiker (of meer of minder naar smaak)
1/2 dl kirsch
300 gr frambozen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
164670
Homepage ID
36585
Smaak
Z
Teller
883
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid