Bereidingswijze
Smelt de boter in een koekepan, doe er de bacon bij tot die begint te kleuren, dan de avocadoblokjes. Bak het geheel nog even zachtjes door en doe er dan de wijn bij. Houd de pan op het vuur en laat de wijn iets indampen.
Room toevoegen en even aan de kook brengen. Verdeel het mengsel over vier (vuurvaste) bordjes of schaaltjes. Kruiden met zwarte peper uit de molen. Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet de schaaltjes tien minuten in een matig warme oven (180 graden).
Room toevoegen en even aan de kook brengen. Verdeel het mengsel over vier (vuurvaste) bordjes of schaaltjes. Kruiden met zwarte peper uit de molen. Strooi de geraspte kaas eroverheen en zet de schaaltjes tien minuten in een matig warme oven (180 graden).
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bacon met advocado en en vleugje wijn
Ingrediƫnten
- 2 rijpe avocado's
- 4 plakken bakbacon
- 15 gram (geklaarde) boter
- 2 eetlepels witte wijn
- 150 ml room
- zwarte peper
- 50 gram geraspte kaas
- peterselie
Leuke tips
Heet opdienen, versierd met verse peterselie.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
16458
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
2076
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdoe de avocado's van schil en pit, en snijd ze in blokjes van een halve centimeter. Snijd de bakbacon in smalle reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht