Fruitpunch

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/24/1999 - 11:21
Bereidingswijze
Schep ieder wijnglas voor de helft vol met het fruit en sap mengsel en doe er een lepeltje in.Dit kan een tijdje van te voren.Pas vlak voor het uitserveren aanvullen met het mousserende drankje anders slaat de boel dood.
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke fruitbowl zowel met als zonder alcohol zalig.Ook voor hele grote gezelschappen goed te maken.
Ingrediƫnten
0.5 liter sterke koude thee
200 gram (riet)suiker
0.5 liter sinasappelsap
0.5 liter ananassap
0.25 liter citroensap
2 flessen goed gekoelde gingerale ,appelcider of een mousserende wijn.
Diverse soorten fruit van het seizoen of uit blik.Je kan het zo duur maken als je zelf wilt.Alleen moet je opletten met sterk smakend fruit zoals meloen en wordt banaan vaak wat snotterig.Bessen of kersen uit pot eerst even afspoelen voor je ze toevoegd i.v.m. de kleur.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een mooie grote diepe schaal voor de bowl, wijnglazen en kleine lepeltjes.
Leuke tips
Bij zeer grote hoeveelheden is het handig om alleen de mousserende drank goed te koelen en het sap en het fruit niet.Dan heb je niet zo'n grote koelkast nodig.Je moet het dan niet te lang van te voren maken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
163038
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
10603
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Fruit in kleine stukjes snijden.Meng alle sappen behalve de gingerale,appelcider of wijn,met de suiker en roer tot deze is opgelost.
Fruit niet langer dan 2 uur van te voren toevoegen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan
Gelegenheid