chili con carne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/15/1998 - 16:38
Bereidingswijze
Snij de uien in kleine stukjes en fruit ze in een bodempje olijfolie
(kopje); voeg er aan het begin van dit proces het uitgeperste produkt
van de knoflook en een eetlepel sambal oelek aan toe; laat vervolgens
de pan heet worden en meng de gehakt door de uienmix heen; voeg de
tomatenpuree toe met een beetje water; het geheel op een half hoog
vuur; voeg de kleingesneden tomaten en paprika's toe; bak in een
koekepan de spekjes uit, laat het vet (in de GFT container) weglopen;
bak de champignons; voeg kruiden toe aan de gehakt uienmix:
cayennepoeder, paprikapoeder, chilipoeder, eventueel een
laurierbladeren; voeg de in water gewassen bonen bij; laat het geheel
koken en voeg vervolgens de spekjes, champignons en afgegoten
stukjes ananas toe. Peper en zout toevoegen.

Maak het af met een (behoorlijke) scheut rode wijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chili con carne
Ingrediƫnten
1 pot Hollandse bruine bonen;
4 grote uien;
4 knoflookteentjes;
1 kilo tomaten;
1 rode en 1 groene paprika;
5 ons rundergehakt;
1 blik tomatenpuree;
3 ons magere spekblokjes;
1 doosje champignons;
paprika poeder, chili poeder, cayennepoeder, peper, zout,
laurierblad en sambal.
rode wijn.
1 blik ananas op sap.
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Op temperatuur serveren met vers stokbrood en rode (Beaujolais)
wijn.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
16217
Homepage ID
1444
Smaak
N
Teller
4889
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
74
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
theodoor