Pilaf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/17/1999 - 15:13
Bereidingswijze
Maak een marinade van de sambal en de ketjap.
Snij het vlees aan kleine stukjes en laat het een poosje in de marinade staan.
Laat wat boter in de pan smelten en doe het vlees in de pan.
Voeg de cayennepeper en het zout toe en laat het bruin bakken.
Als alles bruin is,worden de uien toegevoegd(laten fruiten).
Toevoegen:de marinade van ketjap en sambal,tomatenpuree en het sap van de perziken.
Dit alles wordt aan de kook gebracht en wanneer het kookt minstens een half uur laten smoren(sudderen).
Daarna gas uit en ongeveer 3uur laten staan.
Rijst koken.
Perziken snijden en evt.erbij warm maken(niet koken).
Rijst en pilaf in 1 pan samenvoegen en dan opdienen.

EET SMAKELIJK !!!
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zijn geen woorden voor.
Ingrediƫnten
* 1pond hamlappen of mager nasivlees
* 3 groete uien
* cayennepeper
* boter
* hal tot anderhalve theelepel sambal
* half theekopje ketjap manis zoet
* 1 pot of blik perziken
* 1 klein blikje tomatenpuree
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
kookpan
Leuke tips
Gewoon op een lekker groot bord.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
161704
Homepage ID
45713
Smaak
P
Teller
2426
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
betsie
Gelegenheid