Bereidingswijze
Korianderzaadjes en peperkorrles in een droge pan op half hoog vuur 3 minuten al roerend bakken. Uit de pan halen en malen in pepermolen of blender. Olie verhitten in pan, mosterdzaadjes en kaneel toevoegen. Kip, uien en knoflook erbij en 5 minuten bakken. Tomaten, citroensap, alle kruiden en kokosmelk toevoegen. Aan de kook laten komen en met deksel erop op laag vuur 30 minuten laten stoven,
Verse koriander erdoor roeren en serveren met rijst.
Verse koriander erdoor roeren en serveren met rijst.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Beste!
Ingrediƫnten
1 1/2 tl korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, 1 1/2 pond kipfilet of stukken kip zonder vel, 1 el plantaardige olie, 1 tl mosterdzaadjes, kaneelstokje van 7 cm, 2 uien dun gesneden, 4 teentjes knoflook heel fijn gesneden of geperst, 2 grote tomaten zonder zaden en in stukjes gesneden, 1 el verse citroensap, 1 el vers geraspte gemberwortel, 1 tl zout, 1/2 tl turmeric (geelwortel) 1/4 tl cayennepoeder, blik kokosmelk, 1/2 kopje vers gesneden korianderblaadjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
160826
Homepage ID
17396
Smaak
P
Teller
885
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid