Bereidingswijze
-snij van elke sinaasappel een kapje af en hol ze uit
-de uitgeholde sinaasappelen worden later met het souffle-mengsel gevuld
-pers het sap uit het vruchtvlees in een kleine steelpan en laat het op een hoog vuur inkoken tot op ongeveer twee etlepels
-scheidt de eieren zorgvuldig uit elkaar
-klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot een dikke romige substantie en doe er het sap en de cointreau bij
-klop de eiwitten stijf en meng ze dan voorzichtig onder het eidooiermengsel
-vul de holle sinaasappelen met dit soufflemengsel en zet ze 20 min in een hete oven (1700)
-bestrooi ze enkele minuten voor het verstrijken van de baktijd met poedersuiker
-de uitgeholde sinaasappelen worden later met het souffle-mengsel gevuld
-pers het sap uit het vruchtvlees in een kleine steelpan en laat het op een hoog vuur inkoken tot op ongeveer twee etlepels
-scheidt de eieren zorgvuldig uit elkaar
-klop de eierdooiers met de suiker in een kom tot een dikke romige substantie en doe er het sap en de cointreau bij
-klop de eiwitten stijf en meng ze dan voorzichtig onder het eidooiermengsel
-vul de holle sinaasappelen met dit soufflemengsel en zet ze 20 min in een hete oven (1700)
-bestrooi ze enkele minuten voor het verstrijken van de baktijd met poedersuiker
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
dit is een recept van Paul Bocuse voor zijn restaurant in Lyon
Ingrediƫnten
8 grote sinaasappelen-8 eieren-8 eetlepels basterdsuiker-2 eetlepels cointreau
-bloemsuiker
-bloemsuiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
153765
Homepage ID
3619
Smaak
Z
Teller
673
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid