Eendeborst Met Mango En Rose Pepers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/06/1999 - 15:14
Bereidingswijze
-laat de suiker smelten in een pannetje en voeg er de azijn aan toe,laat dit geheel inkoken totdat het net niet begint te carameliseren
-vervolgens blussen met de bruine jus
-schil de mango's en snijd er mooie partjes af die later zullen dienen als garnituur op de schotel
-het overige mangovlees en datgene wat er aan de pit blijft hangen,afschrapen en aan de saus toevoegen
-de eendeborsten goed kruiden en bakken in de pan,eerst de kant zonder vet en vervolgens de vetkant (dit om hey vlees sappiger te houden)
-de pan ontvetten en blussen met de reeds half afgewerkte saus
-de saus nog even laten inkoken en naar smaak bijkruiden en eventueel binden met een beetje maizena,vlak voor het opdienen de rose pepers even opwarmen in de saus
-de vetrand van het vlees snijden en het vlees in smalle,dunne reepjes snijden
-de saus op een plateau gieten en het vlees erop schikken (laat nog een beetje van het mooie rose vlees onbedekt)
-bestrooien met een beetje bieslook


Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 borsten van ca 350 gr elks-2 mango's-1 potje rose pepers (bessen)-8 klontjes suiker-2 dl azijn (bij voorkeur vruchtenazijn)-bruine jus (of braadjus van de eend)
Leuke tips
serveren met water-of tuinkers
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
153763
Homepage ID
3619
Smaak
N
Teller
1617
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lily
Gelegenheid