souffle van zalm en zeetong

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/02/1999 - 10:56
Bereidingswijze
-doe de zalm in een cutter en maal het vlees fijn
-kruiden met peper en zout en een beetje citroensap
-laat de cutter draaien en voeg de eieren toe
-hoe langer de cutter draait ,hoe luchtiger de souffle zal worden
-voeg op het allerlaatste moment de slagroom toe en meng nog heel kort
-neem een stukje aluminiumfolie en boter dit goed in
-beleg dit met een tongfilet,breng de uiteinden aan elkaar zodat men een ringvorm krijgt
-doe dit ook met de andere tongfilets
-leg deze in een goed beboterde stoompot of op een goed beboterde bakplaat
-vul deze ringen met de zalmmousse door middel van een spuitzak
-garen in de oven of in een stoompot
-ong 30 min op 1700 of ong 10'stomen
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
-2 grote zeetongen (of 8 filets)
-400 gr zalm (netto)
-1/4 l room
-2 eieren
-1 citroen
Leuke tips
serveren met een safraansaus of bieslooksaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
153125
Homepage ID
3619
Smaak
N
Teller
388
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lily
Gelegenheid