Tarbot Met Cressonboter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/02/1999 - 09:16
Bereidingswijze
-de sjalooten pelen en in fijne reepjes snijden
-deze reepjes aanstoven met een beetje boter totdat deze glazig worden.Vervolgens blussen met de witte wijn en deze laten inkoken totdat de sjalotten terug "droog" zijn
-bevochtigen met de visfumet en nog een keer stevig laten doorkoken
-de room bij het kokende geheel voegen en laten meekoken
-op smaak brengen met een beetje peper en zout (eventueel en paar druppels citroensap)
-de cresson wassen en ontdoen van de steeltjes,de bladeren even koken in gezouten water en onmiddellijk daarna koudspoelen
-de bladeren fijnmixen
-de tarbot in een grote platte pan leggen en de basissaus eroverheen gieten
-de vis hierin ong 5'laten pocheren en vervolgens op een voorverwarmd bord schikken
-de saus zeven,eventueel bijbinden en de cressonpuree er onder roeren
-men kan om de saus nog te verfijnen enkele klontjes boter onder de saus roeren
-de saus over de vis gieten
-een mooi gekartelde en gebakken champignonkop bovenop de vis dresseren
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
-8 stukjes tarbot van ong 120 gr
-2 bussels cresson
-200 gr sjalotten
-2 dl witte wijn
-1/2 l visfumet
-2 dl room
-8 grote champignonkoppen
Leuke tips
wijntips:Saint-Viran
Meursault
Bourgogne alligoti
Pouilly fuissi
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
153111
Homepage ID
3619
Smaak
N
Teller
638
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lily
Gelegenheid