"Escarienne "Mosselen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 09/02/1999 - 09:00
Bereidingswijze
-stoof de mosselen met de selder,uien en een scheutje wijn,samen met een beetje peper
pel de mosselen en bewaar ze in eigen nat
-stoof de gehakte sjalotjes aan in een beetje boter en voeg vervolgens de fijngesneden wortelen toe
laat deze stoven samen met de champignons
-bestrooi deze met de currypoeder en blus met het mosselkookvocht en eventueel de visbouillon,laat even inkoken
-voeg de room toe en laat nog war verder inkoken samen met de gesnipperde prei en selder
-eventueel de saus wat binden
-voeg de gepelde,ontpitte en in stukjes gesneden tomaten toe samen met de geblancheerde zeekraal en de mosselen en laat deze nog even opwarmen

TIPS:
-men kan ook altijd verse groentjes toevoegen zoals boontjes,asperges,oesterzwammen of erwtjes
-ook andere zeevruchten kunnen toegevoegd worden,kreukeltjes,kokhaantjes
-deze bereiding kan ook ienen voor escargots
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
3kg mosselen
selder en uien
1 glas witte wijn
4 ` 5 sjalotten
wortelen,prei en selder
250 gr champignons
250 gr zeekraal (bij voorkeur vers)
currypoeder
2 tomaten
2 dl room
eventueel een beetje visbouillon
Leuke tips
bij een bereiding met een zo sterke smaak als deze,kan men best een zo jong mogelijke witte Bourgogne-wijn serveren -Saint-Viran
-Bourgogne
Alligoti
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
153110
Homepage ID
3619
Smaak
P
Teller
1223
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lily
Gelegenheid