Bereidingswijze
Ontkorst de sneden brood en snijd ze vierkant. Maak bij elke snede bovenaan een vierkante insnijding op 1 cm van de rand en 1 cm diep, voor het dekseltje.
Verhit enkele nootjes boter in een pan en bak hierin de 4 sneden brood goudbruin. Snijd het deksel uit de bakjes en verwijder het brood- kruim.
Houd ze in een matige oven warm. Verwarm in een pan een noot boter. Fruit hierin de knoflook, de uien en de paprika, zonder te laten kleuren. Voeg hierbij de gesneden zalm en laat alles gedurende ong 2 min bakken. Klop de eieren los, kruid met peper en zout en giet deze over het zalmmengsel. Laat al roerend stollen. Schep de eieren in het toastbakje en plaats het dekseltje erop.
Plaats dit alles op een bedje sla, werk af met een schijfje citroen en dien onmiddellijk op.
Verhit enkele nootjes boter in een pan en bak hierin de 4 sneden brood goudbruin. Snijd het deksel uit de bakjes en verwijder het brood- kruim.
Houd ze in een matige oven warm. Verwarm in een pan een noot boter. Fruit hierin de knoflook, de uien en de paprika, zonder te laten kleuren. Voeg hierbij de gesneden zalm en laat alles gedurende ong 2 min bakken. Klop de eieren los, kruid met peper en zout en giet deze over het zalmmengsel. Laat al roerend stollen. Schep de eieren in het toastbakje en plaats het dekseltje erop.
Plaats dit alles op een bedje sla, werk af met een schijfje citroen en dien onmiddellijk op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Roerei met zalm en toastbakje
Ingrediƫnten
boter, 4 sneden brood van ong 5 cm dik, 1 teentje fijngesneden knoflook, 1 rode fijngesneden paprika in blokjes van 0.5 cm2, 3 fijngesneden voorjaarsuitjes, 100 gr fijngesneden gerookte zalm, peper en zout, 6 eieren, 1 krop sla.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
15012
Homepage ID
1140
Smaak
N
Teller
840
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht