Gebakken Ham Met Honingglazuur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/05/2023 - 08:22
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 150°C.
-Leg je ham met de snijkant naar beneden in een grote ovenschaal. Een braadpan van 13 "x9" zal werken.
-Sprenkel honing over de ham en zorg ervoor dat deze bedekt is.
-Dek de schaal met ham af met aluminiumfolie.
-Bak gedurende 13 tot 14 minuten per 500 g , dus een ham van 4 kg = circa 115 minuten
-Controleer de interne temperatuur in een vlezig deel van de ham. Het zou ongeveer 60°C moeten zijn.
-Als de ham klaar is, schep je 12 cl druipnat uit de ovenschaal.
-Klop in een kleine kom de hamsappen van de ham, bruine suiker, kruiden en mosterd los. Giet over de ham.
- Rooster de ham 1 tot 3 minuten, tot het glazuur bubbelt.
- Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens aan te snijden. Je kunt het serveren met de pannensappen.
Afbeelding
Gebakken Ham Met Honingglazuur
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Gebakken Ham is de sappigste ham,  met een zoete honingglazuur. Het is een showstopper-hoofdgerecht voor uw familiediner. Dit recept is voor circa 16 personen
Ingrediënten
1 gekookte ham van circa 4 kg , in dikke plakken gesneden maar aan één zijde vast laten
12 cl vloeibare honing
150 g bruine suiker
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel gemalen gember
1 eetlepel honingmosterd
Leuke tips
Wat te serveren met deze ham?
Afhankelijk van de feestdag waarop je deze ham serveert, kun je hem combineren met veel bijgerechten:

Zoete Maïs
Geroosterde Wortelen
Geroosterde Spruitjes
Groene Bonen
Gekarameliseerde Ui
Aardappelpuree
Gekonfijte Zoete Aardappelen
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1494398
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester