Tonijn, citroen knoflook wafeltjes uit de pan

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/05/2023 - 07:48
Bereidingswijze
- Begin met het aftappen van het nat van de ingeblikte tonijn
- meng de uitgelekte tonijn vervolgens met knoflook, ui, zout en peper, citroensap en wat citroenzeste, ei, paneermeel, mayo, ¼ kopje geraspte Parmezaanse kaas en gedroogde peterselie. Goed mengen.
- meng het resterende paneermeel en geraspte kaas in een ondiepe schaal. Schep 50 g tonijnmengsel, vorm het tot een pasteitje en bedek het lichtjes met het paneermengsel.
- Bak ze in de pan met olie, tot hij aan elke kant mooi bruin is. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten.

Serveer met spinazie of andere groenten, een extra schijfje citroen of zelfs eenvoudige aioli.
Afbeelding
Tonijn, citroen knoflook wafeltjes uit de pan
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Citroen-knoflook-tonijncakes zijn de beste en gemakkelijke pasteitjes gemaakt met ingeblikte tonijn, citroensap , knoflook, ui, paneermeel, eieren, mayo en geraspte Parmezaanse kaas. Snelle en heerlijke tonijnwafeltjes uit de pan als voorgerecht of als  lunch of licht diner!
Ingrediënten
280 g tonijn in eigen nat, goed uitgelekt
3 teentjes knoflook geraspt
50 g fijngehakte witte ui
1/4 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
1 theelepel citroensap
1 eetlepel citroenschil
1 groot ei
50 g paneermeel
2 eetlepels mayonaise
50 g geraspte Parmezaanse kaas

â–¢ 1 theelepel gedroogde peterselie
â–¢ 4 eetlepels paneermeel
â–¢ 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
â–¢ 2 eetlepels olijfolie verdeeld
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494395
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Anna - van crunchy creamy sweet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester