Bereidingswijze
-Spuit een kleine steelpan op middelhoog vuur met bakolie en voeg de ui en knoflook toe, bak een paar minuten om zacht te worden. Voeg de passata, bouillon, kruiden, azijn en ahornsiroop toe en roer goed door, zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten met deksel sudderen. Doe het dan allemaal door een blender en mix tot een gladde massa, zet opzij.
-Spoel de rijst totdat het water helder is en voeg de rijst toe aan een pan met de kippenbouillon
-Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en laat sudderen tot alle bouillon bijna is opgenomen. Zet het vuur uit, maar laat de pan ongeveer 10 minuten afgedekt op de kookplaat staan, dit zorgt ervoor dat de rijst perfect gaar is.
-Verwarm de oven voor op 180°C ; hetelucht 160°C of gasstand 4
-Kruid de kipfilet aan beide kanten met zout en zwarte peper.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met wat bakolie en voeg de kipfilets toe, bak ze aan elke kant lichtbruin (ze hoeven niet gaar te zijn, want je bakt ze af in de oven). Giet de gemengde Enchilada-saus erbij en zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is met de saus.
-Meng de rijst met de kidneybonen en vers gesneden koriander. en doe dit in een ovenvaste schaal. Leg de kipfilets met de saus erop en bedek met de cheddar en mozzarella.
-Bedek de schaal losjes met folie en bak ongeveer 15-20 minuten tot alle kaas is gesmolten en de kip gaar is. Je kunt ze een paar minuten onder de grill plaatsen om de kaas wat bruiner te maken als je dat liever hebt.
Serveer bestrooid met verse koriander.
-Spoel de rijst totdat het water helder is en voeg de rijst toe aan een pan met de kippenbouillon
-Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af en laat sudderen tot alle bouillon bijna is opgenomen. Zet het vuur uit, maar laat de pan ongeveer 10 minuten afgedekt op de kookplaat staan, dit zorgt ervoor dat de rijst perfect gaar is.
-Verwarm de oven voor op 180°C ; hetelucht 160°C of gasstand 4
-Kruid de kipfilet aan beide kanten met zout en zwarte peper.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met wat bakolie en voeg de kipfilets toe, bak ze aan elke kant lichtbruin (ze hoeven niet gaar te zijn, want je bakt ze af in de oven). Giet de gemengde Enchilada-saus erbij en zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is met de saus.
-Meng de rijst met de kidneybonen en vers gesneden koriander. en doe dit in een ovenvaste schaal. Leg de kipfilets met de saus erop en bedek met de cheddar en mozzarella.
-Bedek de schaal losjes met folie en bak ongeveer 15-20 minuten tot alle kaas is gesmolten en de kip gaar is. Je kunt ze een paar minuten onder de grill plaatsen om de kaas wat bruiner te maken als je dat liever hebt.
Serveer bestrooid met verse koriander.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mexican Chicken and Rice Bake - Cheesy Pittige Mexicaanse Kip met Enchilada-saus gebakken over rijst en bruine bonen voor een maaltijd waar het hele gezin dol op zal zijn.
Ingrediënten
180 g langkorrelige rijst
480 ml kippenbouillon
300 g bruine bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
klein handje vers gesneden koriander
2 kipfilets in koteletten gesneden - ongeveer 500 g
50 g , geraspt
30 g cheddar, geraspt
bakolie spray of olie om in te vetten
zout en peper om op smaak te brengen
voor de Enchiladasaus:
240 g geplette tomaten uit blik (of gebruik passata en 1 eetlepel tomatenpuree)
180 ml kippenbouillon
1 eetlepel paprikapoeder
1,5 theelepel komijn
1 theelepel oregano
½ theelepel cayennepeper (gebruik meer of minder, afhankelijk van je kruidenniveau)
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel ciderazijn
1 eetlepel ahornsiroop of honing
480 ml kippenbouillon
300 g bruine bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
klein handje vers gesneden koriander
2 kipfilets in koteletten gesneden - ongeveer 500 g
50 g , geraspt
30 g cheddar, geraspt
bakolie spray of olie om in te vetten
zout en peper om op smaak te brengen
voor de Enchiladasaus:
240 g geplette tomaten uit blik (of gebruik passata en 1 eetlepel tomatenpuree)
180 ml kippenbouillon
1 eetlepel paprikapoeder
1,5 theelepel komijn
1 theelepel oregano
½ theelepel cayennepeper (gebruik meer of minder, afhankelijk van je kruidenniveau)
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel ciderazijn
1 eetlepel ahornsiroop of honing
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494385
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Siobhan
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht