Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden, in de lengte, en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.
Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree, samen met de melk en boter.
Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden, in de lengte, en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.
Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree, samen met de melk en boter.
Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stoemp, een heerlijk Vlaams gerecht, gecombineerd met erwtjes, spek en witloof van bij ons. Wie houdt er nu niet van deze combinatie?
Ingrediƫnten
1 kilogram aardappel (bloemig)
200 gram erwtjes (diepvries)
500 gram witloof
200 gram spekblokjes
100 milliliter melk
1 klontje boter
nootmuskaat
peper
zout
200 gram erwtjes (diepvries)
500 gram witloof
200 gram spekblokjes
100 milliliter melk
1 klontje boter
nootmuskaat
peper
zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494381
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht